Ultimate survival
Door: Inge
Blijf op de hoogte en volg Inge
09 September 2010 | Zuid-Afrika, Kaapstad
Ik heb besloten om nu toch maar even zelf een verhaal te schrijven. De afgelopen dagen zijn echt voorbij gevlogen. Frank heeft jullie al kort ingelicht over de eerste dagen, dus daar zal ik niet meer teveel over uitwijden.
De afgelopen drie dagen zijn we op excursie gegaan. De eerste dag zijn we naar kaap de goede hoop gegaan. Ontzettend mooi uitzicht en natuurlijk op de foto met het beroemde bord (foto's komen hopelijk later, nu nog geen mogelijkheid om ze op de computer te zetten). Daarna heb ik bavianen gezien die erg gevaarlijk blijken te zijn. Veilig in de auto blijven zitten dus. Verder gingen we overnachten in een hostel, wat nog erger was dan Frank zijn huis in Mardid. Niet echt confortabel, maar prima te doen voor 1 nacht. We eten trouwens elke avond nog buiten de deur, 7 a 10 euro voor hoofdgerecht met een drankje.
Woensdag zijn we naar een township (krottenwijk) gegaan. Dit was erg interessant. Het leven is daar zo anders. Kinderen die hebben het aangeleerd om aandacht te vragen en komen meteen op je af met de vraag of je een foto maakt. Zo onnatuurlijk. Verder stellen de huizen natuurlijk niet zoveel voor, maar hebben ze het binnen soms wel goed voor elkaar. Sommigen hadden zelf tv etc. Na de township hebben we twee wijnproeverijen gedaan (zoals beloofd ik heb op je geproost Femke!). En tot slot hebben we nog walvissen gezien.
Vandaag ben ik gaan zwemmen met witte haaien. Dit was echt ongelovelijk gaaf. Ze kwamen zo dichtbij. Echter was er ook een nadeel, ik ben erachter gekomen wat zeeziek inhoudt;). Niet echt prettig. Vervolgens hebben we nog meer walvissen gezien en pinguins. Kortom een super verjaardag.
Maar ik moet weer gaan. Mijn tijd zit erop. Bedankt voor alle supermailtjes en berichtjes. Helaas heb ik geen tijd om iedereen te antwoorden.
Heel veel liefs uit zuid-afrika. Ik zal proberen snel weer iets te schrijven.
P.s. de vorige weblog was ook mede dankzij mijn ouders ontstaan!!!
xxxxxxxxxxxxxxx
09 September 2010 - 18:58
Oebel En Jantina:
Hoi Inge, wij hebben je reisverslag van 9 september 2010 gelezen! Wij konden je niet bellen, hebben je nog een verjaardagkaart per mail gestuurd, je ouders ook nog een en willen je ook op deze site van harte feliciteren met je 22ste verjaardag! Een heel bijzondere verjaardag in Zuid Afrika en dan met haaien zwemmen. Dat is toch uniek! De groetjes van ons allemaal -
09 September 2010 - 22:04
Frank:
"... wat nog erger was dan Frank zijn huis in Mardid..." wat wil je daar nou weer mee zeggen lief..?:P haha
xxx -
10 September 2010 - 13:41
Oma:
Hallo Inge
Ik ben nu bij mama en die stuurt een mailtje van mij. Jeetje, om dit allemaal te lezen, wat een ervaring. Je zult het nooit vergeten. Fijn dat je met een andere vrijwilligster in gastgezin komt. Ben je niet meer alleen. Een hele zorg minder voor mij. Groetjes en een dikke kus van oma.
10 September 2010 - 13:44
Oma:
even een testje
groetjes van oma -
10 September 2010 - 22:29
Nilanka:
Toe maar, direct de gevaren opzoeken ;) Goed bezig, meis!
Lekker genieten van deze mooie dingen!
liefs xx Niek -
15 September 2010 - 11:54
Agnes:
Hee lieve Inge, ik ben blij dat je het zo naar je zin hebt daar. Dat je het nu al zo fijn hebt, kan alleen maar meer goeds beloven voor de komende tijd! Als ik me niet vergis heb je er al een aantal dagen in het weeshuis opzitten. Ik ben erg benieuwd hoe het je daar vergaat! En natuurlijk ook hoe het er bij je gastgezien aantoe gaat. Fijn (lijkt mij) dat je daar niet alleen bent!
Veel succes, geluk en plezier!
Agnes -
15 September 2010 - 18:21
Grietje Katoen:
Hallo Inge
Ik zie dat Agnes me net voor is geweest, maar ik wil ook nog even een berichtje achter laten.
Je hebt al mooie excursies gedaan, super, indrukken die je nooit zult vergeten. Ik hoop dat je in het weeshuis eveneens onvergetelijke ervaringen zult opdoen. Ik wil je heel veel succes toewensen, ook namens Gerrit natuurlijk. We zullen de verhalen blijven volgen.
Groeten uit Klijndijk van Grietje en Gerrit.